SUSINIMA.PLAYS

incluziune sociala prin arta

Scopul principal al programului este de a dezvolta ateliere și activități atât pentru participanții ucraineni, cât și pentru cei români. Acestea vor ajuta la crearea de spații comune, un limbaj comun și, în general, vor demonstra că unitatea prin diversitate există.

Cultura ca mijloc de a uni, de a ajuta la vindecarea traumei, dezvoltarea rezilienței și a forței interioare a fost dovedită în repetate rânduri. În cadrul țesutului societal, artele spectacolului par să fie activitatea cheie, atunci când se dorește abordarea problemelor ca: disparitățile sociale, barierele lingvistice și culturale, discursul instigator la ură, antisemitismul și egalitatea de gen.

Atelierele SusInima Plays încep de la 1 noiembrie 2022 și se vor desfășura zilnic în spații amenajate pentru grupurile desemnate. Conceptul este unul mai amplu și implică participarea operatorilor culturali locali și ai unor artiști internaționali, specializați în dezvoltarea metodelor teatrului și a instalațiilor senzoriale.

Conținutul a fost dezvoltat îndeaproape de echipa noastră de artiști profesioniști, profesori și psihologi care au lucrat cu grupurile vizate în ultimele 6 luni.

Atelierele vor include participanți de toate vârstele, dar vor începe cu copiii cu vârste între 4 și 18 ani.

Este un concept dezvoltat in 3 module care implică etape de dezvoltare care au loc pe o perioadă de 27 de luni. Rezultatul va consta în produse culturale bazate pe artele spectacolului și dezvoltarea unei rețele de facilitatori care pot susține și dezvolta conceptul pentru viitor.

Mai multe detalii in curand…

SUSINIMA.PLAYS

beneficiile generale

Dezvoltarea fizică

Majoritatea jocurilor implică întregul corp, acest lucru dezvoltă coordonarea, orientarea în spațiu și forța musculară. De asemenea, le va oferi copiilor oportunitatea de a-și folosi energia în activități distractive.

Dezvoltare mentală

De fiecare dată când experimentăm o nouă activitate, creierul generează căi neuronale noi, care ne măresc capacitatea de a ne adapta și de a învăța.

Dezvoltare emoțională

Interacțiunile bazate pe joacă și bucurie ne ajută să dezvoltăm structuri emoționale sănătoase care cresc echilibrul emoțional, eliberează stresul și anxietatea. Acest lucru ne va ajuta să facem față situațiilor dificile.

Simțul de colaborare și al apartenenței

Majoritatea jocurilor implică lucrul în perechi sau în echipă. În acest fel, învățăm valoarea de a ne ajuta unii pe alții.

Interacțiune socială și empatie

Jucând împreună, învățăm care sunt granițele pe care fiecare dintre noi le are și cum să interacționăm empatic cu ceilalți, respectând spațiul de care avem fiecare nevoie, pentru o dezvoltare armonioasă.

Reguli si roluri

Fiecare joc are reguli și învățăm să fim liberi în interiorul acestor granițe, descoperind că regulile creează un mediu sigur pentru ca fiecare să-și exploreze creativitatea.

Sentimentul de a te simți în siguranță și de a fi apreciat

Suntem acceptați așa cum suntem! Ne vom descoperi darurile unice și ne vom îmbrățișa vulnerabilitatea.

Muzică și ritm

Muzica este universală, muzica depășește limba și cultura. Este o oportunitate de a ne exprima adevărata natură și de a ne deschide inima. Cântarea și cântatul la instrumente creează unitate și pace.