Până la data de 23.01.2023 în centrele educaționale Ucrainene de la Sibiu
(învățământ primar și gimnazial/liceu) sunt înscriși:

0

copii.

Am cheltuit până în prezent:

0
RON
0
%

acoperiți de părinții copiilor înscriși la școală

0
%

acoperiți prin finanțări câștigate de Sus Inima

0
%

acoperiți prin surse proprii Sus Inima

Infrastructura educaționale pentru copiii ucraineni

In 01.10.2022 s-a deschis prima școală ucraineana primara la Sibiu. Pe 01.11.2022 s-a deschis școală gimnaziala si liceul ucrainean la Sibiu. 28 de cadre didactice si personal auxiliar au grijă de educația și buna stare a copiilor ucrainieni, care astfel primesc o șansă să aibă o copilărie cat mai normală, cu toate că au fost nevoiți sa plece din Ucraina. In momentul de fata sunt înregistrați 153 de copii la ambele centre educaționale.

De asemenea am reușit să deschidem împreuna 3 grupe de creșă și grădiniță, la care au acces 60 de copii.

Această inițiativă nu asigura doar accesul la educație pentru copii ci si posibilitatea pentru părinti sa se poată angaja si astfel sa devina membri ai societății active.

Datorita cheltuielilor impresionante pe care o asemenea inițiativa le presupune, părinții copiilor înregistrați in centrele educationale, achita lunar suma de 250 de lei, care reprezinta contravaloarea taxei educationale.

Detalii despre toate cheltuielile pe care aceasta inițiativă le presupune, le găsiți alăturat.

Aceasta inițiativă este sprijinita de către Parohia Evanghelica Gușterița și susținută financiar de către asociația SUS INIMA, Can-Pack Romania, SOS Kinderdoerfer, ifm procter/efector si SWISS SOLIDARITY.

Daca doriți sa sprijiniți inițiativa educationala, puteți lua legătura cu noi la adresa de email: eugene.vovk@susinima.eu.