Răspuns la criza din Ucraina

Acțiunile pe care noi le-am intreprins ca răspuns la criza refugiaților din Ucraina au la baza cuvintele Înaltului Comisar pentru Refugiați al Națiunilor Unite, Filippo Grandi: „Vrem să ne asigurăm că drepturile refugiaților sunt respectate peste tot și că au acces la adăpost, hrană și asistență medicală. Acest lucru trebuie să continue. Dar vrem și noi să creem oportunități pentru educație și mijloace de trai.” (feb. 2016)

Devine esențial să nu ne mai considerăm că fiind despărtiți de granițe, obiceiuri și limba pe care o vorbim și să găsim resursele interne pentru a putea acționa ca un tot unitar atunci când este vorba despre implementarea ajutorului umanitar. Măsurile dezvoltate de echipa SUS INIMA conturează o tranziție ușoară dinspre starea de non apartenență statală înspre a deveni membri activi ai societății active pentru persoane refugiate.

Personalul angrenat în echipa de intervenție SUS INIMA este internațional și implică specialiști din mai multe domenii: social, educațional, economic și cultural.

Programele dezvoltate presupun măsuri care oferă sprijin concret imediat, sprijin pe termen mediu și lung pentru refugiați.

Lu Knobloch – director dezvoltare organizationala strategica