A mai trecut un an în care, parcă suntem împinși să iubim mai mult și să apreciem mai tare ce avem, văzând că totul se poate schimba de la o zi la alta. Indiferent că vorbim de un diagnostic oncologic, de un virus foarte contagios sau de un război, tot ce știm acum, se poate schimba într-o secundă, așa că și noi trebuie să ne schimbăm tot așa de repede. Astfel, învățăm să punem preț pe secunda care este simplă și să dăm mai mult din noi, celor care au o secundă dificilă. Am văzut anul acesta că împreună putem depăși orice este și va veni.
„Împreună” acesta și-a schimbat din valoare, având o însemnătate mai mare, de la un an la celălalt.
Dacă acum 4 ani „împreună” căutam soluții să facem un centru psihologic pentru persoanele afectate de cancer, acum 3 ani „împreună” am deschis prima Casă Sus Inima; acum 2 ani, căutam să fim „împreună” în timp ce stăteam separat, anul acesta „împreună” înseamnă mai mult. Indiferent că sprijinim persoanele afectate de cancer, sau personalele refugiate din Ucraina, cuvântul „împreună” este baza la tot ce facem, și făcând tot mai mult, numărul celor care „împreună” facem lucruri bune crește, și chiar dacă este același cuvânt, valoarea lui crește.
Vă mulțumesc că faceți parte cu noi din „împreună”, că ați fost alături la fiecare pas, și că am ajutat întotdeauna, împreună, pe cine a avut nevoie de o casă, o masă, o ședință de terapie, o vorbă bună, un tratament, o informație, și chiar și o școală.
Pentru că toți, Împreună, suntem SUS INIMA.
Carmen Chindriș
Am observat mai ales de prin pandemie că există un filtru după care ne măsurăm acțiunile: la ce-mi servește mie x acțiune/context/persoană?
Cum afectează această situație viața mea? Cum mă afectează asta pe mine? În baza acestei analize sunt etichetate contexte, situați, persoane. Indiferent cât de lipsit de obiectivitate este acest tip de analiză. Astfel voi avea o situație, un context sau o persoană care va fi bună sau rea, apropiată sau îndepărtată, prietenă sau dușman, demnă sau nu de a fi ajutată… etc.
Problema cu această analiză este una simplă: cum știi calitatea unui lucru dacă tu îl judeci doar vis-a-vis de compatibilitatea lui cu așteptările și dorințele tale?
SUS INIMA a fost toți anii ăștia o oază de ajutor dezinteresat și va rămâne la fel, câtă vreme vom alege zilnic să îi ajutăm pe alții si să nu le „etichetăm” viețile, dificultățile, alegerile și dramele personale; bazat pe compatibilitatea cu așteptările și dorințele noastre; și vom alege conștient să ajutăm pentru ca nimeni să nu treacă singur… nu doar prin cancer… ci prin deznădejde, disperare, întuneric… [fill in cu ce vi se pare potrivit, paleta e largă…]
Ne doresc tuturor să ne luăm exemple dintre cei ce ajută dezinteresat, să fim oameni și indiferent de ce se va întâmpla să nu ne uităm umanitatea într-un buzunar al unei haine atârnate in cuier!
SUS INIMA!
Lu Knobloch
Încă 365 de zile. Mii de probleme. Din februarie, criza ucraineană și inima noastră a bătut tot mai repede și mai repede. Un tumult de probleme, ar spune unii. Sus Inima, am spus noi. Când spun și scriu NOI, e vorba de toți cei care au stat cu NOI în tot ceea ce a reprezentat munca noastră.
Gând de mulțumire, e prea puțin.
Poate dacă ați fi văzut chipul copiilor, mamelor și bunicilor care au descoperit dragostea unei națiuni pe care o credeau neiertătoare cu ei, mă refer la propria noastră națiune, să ne înțelegem, ați înregistra cu adevărat câștigul muncii de zi cu zi. Nici cu beneficiarii noștri nu am slăbit ritmul, dar ei s-au implicat, din plin, cu rugăciunea și fapta, în sprijinirea noastră.
Uneori războiul e mai cutremurător decât propria frică, decât propria boală.
Durerea împărtășită cu cei împreună în durere devine mângâiere în Duhul lui Dumnezeu.
Pentru că sunteți NOI, Vă mulțumesc!
Pentru că NOI suntem Sus Inima, mulțumesc lui Dumnezeu!
Constantin Necula